martes, 23 de diciembre de 2014

A cinco meses, mangas verdes...


Cartell que presidia l'entrada de Villa Elisa (2007-11) i retirat pel govern del PP-ARB.
                               


Immoral i patètica la campanya de "Decora tu ciudad"  que està desenvolupant el govern del PP-ARB a sis mesos  d'eleccions municipals. En uns moments on la incompetència de Susana Marqués i els seus està tocant quotes de considerar-se llegendària.
Tot allò que no han fet en 3 anys i mig s'haurà de solucionar en 2 mesos, ja que prompte i per motius electorals no se'ls estarà permés inaugurar res i   no podran lluir fotos de la corporació, en els mitjans de publicitat afins (a colp de talonari públic), inaugurant obres i projectes. El cert és que com a ciutadà tinc la sospita no sols que aquesta febre per construir, pintar, asfaltar (tornar a pintar) i remodelar ve marcada pel calendari electoral, sinó també per l'agenda programada per a tindre contents a cert proveïdors, i que  resultarà inútil a nivell pràctic  tant per a l'exel·lència del municipi, com per la seua credibilitat com a empresa turística.  A més serà devastadora per a les arques públiques. Si fa poc l'alcaldessa del déficit 2003-07, període en el qual  com  a regidora d'hisenda va generar un forat negre econòmic de difícil solució, es vanagloriava de reduir el deute municipal suposadament generat per l'anterior administració, a hores d'ara des de l'oposició ens preguntem qui, quan i com pagarem els ciutadans/nes de Benicàssim la incompetència d'aquestes persones que ens governen.
 Perqué aquesta és la paraula que ens agradaria usar, ja que en un govern tan poc transparent ens pareix més que sospitós la quantitat de diners que s'han pagat en diversos projectes i adjudicacions públiques: passos de zebra de ceràmica comprats a empresaris afins, concessions de parkings  en els festivals sense concurs, empreses de socorrisme més cares, indemnitzacions milionàries (i adjudicació) a les empreses de la piscina, sous i hores extres que considerem desorbitats a funcionaris molt propers a l'alcaldesa, cursos de formació contractats a  empreses amb titulars de la corporació municipal, rodones malfetes encarregades a personal extern de l'ajuntament, etc...Les notícies que mostren dia a dia els mitjans de comunicació en referència al Partido Popular i els seus assumptes  suposadament ilegals ens plenen de preocupació i ens mantenen alerta.


La terra cremada del 2007 pot ser només una anècdota davant d'aquestes maniobres econòmiques estranyes, desfasades, opaques i sospitosament urgents.

Per a "rizar el rizo" l'alcaldessa i els seu diari provincial han tingut la pocavergonya d'utilitzar Villa Elisa per a fer-se  més propaganda. En 4 anys Susana Marqués ha disposat de línia directa amb la Diputació, la Generalitat i finalment amb el Govern d'Espanya, amb el projecte de Villa Elisa mort per falta de l suposat finançament  promés en 2007 i que han estat incapaços de complir. Villa Elisa no estarà llesta en 2015, els pressupostos de la Generalitat no ho contemplen (els mateixos que li han pagat a Castor 1300 milions d'euros per provocar terratrèmols) i l'Universitat Jaume I  ja té ofertats els cursos d'estiu i Villa Elisa no entra en ningun lloc. Serà una nova maniobra per a enganyar a l'electorat? Hi hauran suposades empreses de formació afins darrere, per subcontractar a baix preu i amb dolces subvencions els serveis que ofereix Villa Elisa? Tot molt estrany, sospitós, fora de temps i amb massa ganes de tenir-lo lligat de cara a unes eleccions que es presenten molt dificils per a un equip de govern que està imputat per malversació.


Des de Compromís per Benicàssim  denunciem aquestes pràctiques polítiques de poc trellat i curt termini. Treballarem per a què no es tornen a repetir. Com a 2on de la llista electoral puc prometre, en el cas de ser regidor, que aquesta no serà la nostra ètica política. Podrem encertar o cometre errors, però tan una cosa com l'altra la farem amb la major transparència, humilitat i responsabilitat possible.




Pau Josep Ferrando. Portaveu de Compromís per Benicàssim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario